EEN BEWUSTE DUURZAME KEUZE MET RAAMDECORATIE 

Het klimaat is een belangrijk onderwerp dat ons vandaag bezighoudt. Daarom treden we op om verdere opwarming van de aarde te voorkomen. We gebruiken bij de productie zoveel mogelijk gerecyclede materialen en produceren zo dat er weinig mogelijk afval ontstaat. Maar een beter klimaat begint bij jezelf, lees hoe je verstandig kiest en wat duurzame raamdecoratie inhoudt. 

Hoe maak je bewust een duurzame keuze? 

Raamdecoratie kan op vele manieren duurzaam zijn, dit kan komen door de herkomst van de materialen, de isolerende werking en de leeftijd van gebruik. Hout is van nature duurzaam wanneer het ecologisch wordt geoogst, wat betekent dat het bos een leefgebied blijft voor plant- en diersoorten. Raamdecoratie met isolerende werking houdt de warmte binnen, waardoor je gemakkelijk energie kunt besparen. Gemiddeld verlies je 30% van de warmte via de ramen, die wordt gehalveerd zodra je kiest voor bijvoorbeeld Duette® of andere zonwering. Een duurzame keuze voor het klimaat en de portemonnee. 

Hout jaloezieën

Waarom zou je houten jaloezieën kopen? Houten raamdecoratie is trendy en zorgt voor een warme sfeer, maar is het ook een duurzame keuze? Het antwoord op die vraag is natuurlijk ja! Houten jaloezieën en schutters gaan jaren mee omdat de jaloezieën van hoogwaardig hout zijn gemaakt. Als Voor elke boom die gekapt wordt hoort een nieuwe boom geplant worden zodat de natuur behouden blijft en niet verloren gaat. 

Een andere duurzame raamdecoratie is een geweven bamboeboom. Het is erg populair en geeft een natuurlijke uitstraling. Hoewel bamboe vaak wordt gezien als een boom, het is eigenlijk een plant, de snelst groeiende plant ter wereld. 

Technologie is een integraal onderdeel van ons leven geworden en innoveert niet alleen met nieuwe oplossingen, maar wordt ook groener. Elektrische raambekleding bestaat al een tijdje en blijft evolueren. Somfy accumotoren zijn toepassingsgericht te gebruiken, zijn zeer energiezuinig en hoeven slechts 1 of 2 keer per jaar te worden opgeladen, afhankelijk van de gebruiksintensiteit. 

Slimme raamdecoratie

Slimme raambekleding heeft nog veel meer voordelen. Timers en scènes kunnen worden ingesteld om automatisch te openen of te sluiten. Handig is dat bijvoorbeeld de raambekleding standaard om 8 uur open gaan, de zon schijnt en de warmte naar binnen komt. Je kunt raamdecoraties koppelen met temperatuursensoren om een ​​compleet smart home te creëren. Het opent of sluit vervolgens automatisch wanneer de ingestelde temperatuur is bereikt. Dan blijft de warmte of koude over en bespaar je energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *