Ideeën voor een cadeau voor een bruidspaar

Gaan binnenkort vrienden of een familielid van je trouwen? Gefeliciteerd! Naast het regelen van een leuke outfit moet je ook een cadeau regelen. Heb je geen idee wat je moet geven? Laat je dan inspireren door dit artikel.

Etiquette rondom huwelijkscadeaus

Wist je dat je volgens de etiquette niet verplicht bent een cadeau te kopen voor het bruidspaar? Steeds meer mensen vragen geld als cadeau, maar dit is niet volgens de etiquette. Oorspronkelijk hoort het bruidspaar een wensenlijst op te stellen. Hierin staan wensen zoals huishoudelijke artikelen en glaswerk. Dit stamt af van de tijd dat bruidsparen pas na het huwelijk gingen samenwonen.

Huishoudelijke artikelen

Woont het aankomende bruidspaar nog niet samen? Dan is het geven van huishoudelijke artikelen een goed idee. Ook als ze al samen wonen zijn er altijd handige huishoudelijke artikelen om cadeau te geven. Wat dacht je van keramische pannen? Pannen van dit materiaal gaan erg lang mee, waardoor het bruidspaar er lang plezier van heeft. Houd het bruidspaar van wokken? Geef dan een wokpan keramisch cadeau. Andere handige huishoudelijke apparaten zijn bijvoorbeeld een keukenmachine, slowcooker of stomer. Veel bruidsparen die na het huwelijk gaan samenwonen hebben ook een wenslijst met spullen voor in huis. Zo kan je makkelijker een keuze maken.
 

Geef een ervaring cadeau

Spullen zijn leuk om te krijgen, maar een ervaring wordt veel beter onthouden. Geef bijvoorbeeld een dagje naar de sauna cadeau of een dagje weg voor het bruidspaar naar  een pretpark of dierentuin. Andere mooie cadeaus zijn een massage voor twee, ballonvaart of een hotelovernachting in een luxe hotelkamer.

Cadeau met een budget

Heb je niet te veel te besteden? Dan zijn er ook genoeg cadeaus die je kunt geven. Geef bijvoorbeeld een mooie kist met de trouwdatum en de namen van het bruidspaar erop. Hier kunnen ze herinneringen aan de bruiloft in bewaren. Of geef een reisboek cadeau passende bij de bestemming van de huwelijksreis. Als het bruidspaar houdt van reizen is een grote landkaart leuk om te geven, waarop ze kunnen aangeven waar ze zijn geweest.

Heeft het bruidspaar als cadeautip een envelopje neergezet? Geef dan geld cadeau. De kans is groot dat ze al een leuk doel voor het geld hebben. Als collega, kennis, buur of verre familie kan je 25 euro aanhouden. Voor vrienden of minder verre familie wordt een bedrag van 50 euro als richtlijn gegeven. Goede vrienden of directe familie geven gemiddeld 100 euro of meer cadeau. Zo weet je zeker dat ze plezier hebben van je cadeau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *