Koken met een Römertopf, de voordelen

Je houdt van koken. Maar als je eerlijk moet toegeven, dan zijn er vast wel momenten in de week dat je eigenlijk geen zin hebt om te koken. De rest van je familie is het hier alleen niet mee eens. Het is belangrijk dat je in deze gevallen een andere leukere manier hebt van koken, waar je toch lekker eten mee kunt klaarmaken. Vandaag gaan we de Römertopf bespreken. Het is een speciale ovenschaal die gemaakt Is van aardewerk. Wat zijn de voordelen van de Römertopf? En wat kan hij betekenen voor jouw manier van koken?

#1 Een lekkere maaltijd met minder werk

De eerste reden dat veel mensen koken met een Römertopf, is dat je er lekker eten mee kunt klaarmaken zonder veel werk. Het enige wat je hoeft te doen is alle groentes en vlees van tevoren te snijden, en deze dan in de Römertopf te leggen. Daarna zet je deze in de oven voor een specifieke tijd (afhankelijk van het recept wat je maakt). Vergeet niet van tevoren het deksel van de Römertopf 15 minuten in koud water te zetten, want dit is een essentieel onderdeel van de Römertopf kookwijze:

#2 Meer vitamines en mineralen blijven in het eten

De reden dat de deksel water in zich opneemt, is dat dit water later tijdens het stomen vrijkomt in de Römertopf. Bij normaal koken verliezen groentes een deel van hun mineralen en vitamines omdat deze verdampen tijdens het kookproces. Omdat de Römertopf afgesloten is, zorgt het water dat vrijkomt uit de deksel ervoor dat deze vitamines in het eten blijven. Hierdoor zal je maaltijd gezonder zijn.

#3 Geschikt voor allerlei gerechten

Het laatste voordeel van de Römertopf is dat je er veel verschillende gerechten mee klaar kunt maken. Je kunt het gebruiken voor een normale stoofschotels, en ook kun je er creatief mee zijn door lekker vlees en andere groenten bij elkaar te doen. Je kunt het zelfs gebruiken om appels in klaar te maken. Koken met een Römertopf zorgt dus voor lekker en gezond eten, waar je je familie blij mee kunt maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *