De voordelen van een Quooker keukenkraan

Waarschijnlijk weet u wel ondertussen wat een Quooker is, namelijk een keukenkraan waaruit u kokend water kunt tappen en hierdoor de waterkoker langzamerhand overbodig wordt. Maar wist u bijvoorbeeld dat een Quooker ook voordelig is voor uw energierekening? In dit artikel lichten wij de voordelen van zo’n keukenkraan uit.

Geen wachttijd op kokend water

Een van de grootste en bekendste voordelen van de Quooker is dat u niet meer hoeft te wachten tot het water het kookpunt bereikt. Wanneer je weinig tijd hebt om te koken dan kan deze Quooker gebruiken om in weinig tijd snel en toch gezond te kunnen eten. Je kan namelijk direct het eten laten koken. Ook voor als u bijvoorbeeld geen zin of tijd heeft om te lunchen kunt u toch even snel een pakje poedervorm voor soep eten.  

Energie- en waterbesparend

Het is niet alleen tijdbesparend maar ook nog eens energiebesparend en daarom ook goed voor het milieu. Waarom? Dit komt namelijk doordat het water aftappen uit deze kokendwaterkraan evenveel energie kost dan wanneer u water in een waterkoker opwarmt. Daarnaast bespaard u er ook water mee omdat u niet hoeft te wachten tot het water kookt en hiermee water verliest. U hoeft namelijk niet met verdamping en dergelijke rekening te houden. Deze kleine water en energiebesparing is dus niet alleen goed voor het milieu maar ook voor uw portemonnee.

Kleinere kans op brandwonden

Ook op het gebied van veiligheid is de Quooker wat veiliger dan een losse waterkoker. Er is namelijk minder kans op verbranding doordat de Quooker een vaste keukenkraan is en het niet per ongeluk omgestoten kan worden met alle gevolgen van dien. Daarnaast dat de kraan kinder beveiligd is kan deze niet zomaar door een kind worden aangezet en als het aangezet wordt is het in een druppelvorm in plaatsen van massief harde straal.

Bent u nog opzoek naar een geschikte keukenkraan of Quooker? Kijk dan eens op Tegeldepot.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *