Een inbraak in de keuken voorkomen

Inbraken zijn moeilijk meer weg te denken uit de hedendaagse maatschappij. Inbraken zijn aan de orde van de dag en zijn soms niet te voorkomen maar kunnen ook te maken hebben met naïviteit. Dit geldt voor zowel woninginbraak als bij bedrijfsterreinen. De keuken is vaak een plek waar inbrekers actief zijn. Door kleine raampjes, openstaande deuren of lichtkoepels. Verzekeraars als Unive, Klaverblad en OHRAbieden inboedelverzekeringen en opstalverzekering voor inbraak, brand in de keuken en waterschade.

Beveiligingsoplossingen

Tegenwoordig zijn criminelen op de hoogte van veel nieuwe ontwikkelingen. Echter zijn er goede beveiligingsoplossingen welke zich continu aanpassen zodat je als bedrijf of particulier toch een stuk minder interessant wordt voor een onuitgenodigde inbreker. Een goede beveiliging kun je inrichten door het uitwerken van vijf stappen. Diverse bedrijven zijn gespecialiseerd in totaaloplossingen. Deze kun je bij je thuis uitnodigen om bijvoorbeeld je keuken (en woning) te inspecteren.

5 tips voor een veilige keuken

● Afschrikken: Wanneer een indringer ziet dat het lastig is om een terrein (tuin / achterpoort) te betreden, zal deze het vaak nalaten en een ander slachtoffer opzoeken. Een goed hekwerk, schutting of poortdeur, en camera’s zorgen voor afschrikking onder veel criminelen.

● Detecteren: Mocht er een inbreker op het terrein zijn, en is deze gespot door een van je camera’s, dan zal hij of zij zich niet verder in de nesten werken maar vaak het hazenpad kiezen. In een woonwijk blijft dit vaak niet onopgemerkt. 

● Vertragen: Wanneer je iemand kan insluiten nadat deze binnen is, wordt de daadwerkelijke tijd waarbij een indringer zijn slag kan slaan korter. Deze zal dan waarschijnlijk ook een kleinere buit kunnen veroveren en daarnaast is de kans op navolging van de politie groter. Deze investeringen worden vaak door bedrijven gedaan, maar ook mensen met een grote woning. Voor een doorsnee woning is dit niet interessant. 

● Ondernemen van actie: Zorg voor een goed en snel alarmsysteem zodat er een snel politie ter plaatse kan zijn. Laat je systeem aansluiten op de meldkamer zodat er automatisch een signaal wordt verzonden indien er een inbraak in de woning / keuken plaatsvindt. 

● Toegang weigeren of geven: Weet wie er allemaal een sleutel van uw woning heeft. Verstop niet zomaar een sleutel onder een potje, bij een struik of op een andere plek in de tuin. Veel inbrekers zijn hier heel handig mee. Een raampje bij de keuken is zo geopend. Door het afsluiten van een goede inboedelverzekering en verzekering voor opstalkrijg je bij inbraak een uitkering / compensatie. Wel zo fijn als er dure keukenapparatuur is gestolen. 

Slimme verlichting in de keuken
Steeds vaker wordt er gekozen voor LED-verlichting. Niet alleen vanwege het milieuaspect, maar ook vanwege de verbeterde kwaliteit. LED verlichting voorkomt de zogenaamde hotspots worden hiermee voorkomen. Dit kun je ook combineren met slimme verlichting. Zo kun je de Philips Hue lampen koppelen met een bewegingssensor. Zo gaat de verlichting automatisch aan wanneer er beweging in uw keuken wordt gedetecteerd.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *