Hoe maak je de fluffy ijskoffie

Het is een trend die je nu opeens overal ziet, dit heeft natuurlijk te maken dat we niet zo snel meer even langs de Starbucks kunnen waar een professionele barista onze ijskoffie maakt. Het uitvogelen hoe we onze geliefde koffie ook thuis zelf kunnen maken heeft ertoe geleid dat de trend van fluffy ijskoffie online is ontstaan. Hier gaan we kijken hoe je zonder professioneel koffiezetapparaat je toch van een lekkere ijskoffie kan genieten.

Benodigdheden

  • Vijf eetlepels koffiepoeder
  • Vijf eetlepels suiker
  • Vijf eetlepels kokend water
  • Melk
  • ijsblokjes
  • Glas

Stap 1

Meng de koffiepoeder en suiker goed samen. Zodat het een goed gemengde poeder wordt.

Stap 2

Voeg aan de poeder mix het kokend water toe.

Stap 3

Klop de mix met de hand en een garde tot een geheel wat als een bruin sapje eruit zou moeten zien. Pak daarna de elektrische garde en klop het tot een fluffy meringue achtige staat. Je weet dat het goed is als het een beetje stijf en stroperig voelt.

Stap 4

Pak een glas melk, voeg hier de blokjes ijs toe en laat ruimte in het glas voor de fluffy koffie mix. Voeg dit toe op de boven kant en klaar.

Stap 5

Genieten! Pak eventueel een rietje om makkelijker jouw koffie te drinken.

Varianten

Je kunt natuurlijk allerlei soorten melk gebruiken, kijk bijvoorbeeld naar kokosmelk voor een lekkere tropische variant of een amandelmelk voor zelfs een zoetere versie. Natuurlijk zit hier wel veel suiker in dus is dit niet een drankje wat heel gezond is maar het zeker lekker.

Bron: www.giocoffee.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *