Horeca koelkast; hoe te onderhouden?

Het goed onderhouden van uw horeca koelkast is van groot belang voor de levensduur en de technische prestaties van de koeling. Een goed onderhouden koelkast kan een flinke besparing op de energiekosten opleveren. een minder goed werkende koeling kan wel tot 15% hogere energiekosten leiden. Zonde voor je portemonnee, maar ook milieu. Met een aantal handige tips kun je gemakkelijk op de energiekosten besparen.

Mijn koeling is al 10 jaar oud wat nu?

Heb je 10 jaar of langer geleden een koelkast gekocht en doet deze het nog perfect. Dan klinkt dit misschien raar, maar het is beter voor het milieu is als je een nieuwe koeling aanschaft. Ook zijn nieuwe koelkasten vaak zuiniger, dus dat bespaard ook weer in de kosten. Heb jij een oude koeling of vriezer? Je kunt een nieuwe horeca koelingen of vriezers bij horecawebstore aanschaffen.

Benut de koelcapaciteit zo optimaal mogelijk

Een grote koeling is niet altijd beter. Een koeling die maar half gevuld is, slurpt meer energie op dan je denkt. Een gevulde koelkast verbruikt minder energie dan een compleet gevulde koelkast. Dus als horecaondernemer is het belangrijk zo precies mogelijk af te stemmen welke koeling je nodig hebt om leegte in de koeling te voorkomen, want dan de bedragen op de energierekening weer een stuk hoger.

Vergeet het condensfilter niet schoon te maken

Wanneer de koeling wordt schoongemaakt, wordt het condensfilter vaak vergeten. Je hoeft het niet elke schoonmaakbeurt mee te pakken. Eens per kwartaal schoonmaken is genoeg. Het reinigen van de condensfilter is vrij simpel. Gebruik een stofzuiger of een zachte borstel. Een condensfilter die te vies wordt, vergroot te kans op storingen en verslechtert het koel resultaat. Ook dit kan leiden tot verhoogde energiekosten en het verhoogt tevens het brandgevaar.

Kies de juiste plek

Plaats een koeling nooit naast een warmtebron. Dat is energieverspilling, omdat je koeling dan extra moet werken om de producten in de koeling koel te houden. Houd er daarnaast rekening dat de koelkast warme lucht afvoert. de beste plaats voor een koeling is aan de zijkant, waar niet teveel andere machines in de buurt staan. Wil je nog meer lezen over veelvoorkomende valkuilen voor horecaondernemers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *