culinair kerstfeest

5 tips voor een culinair kerstfeest

Hou jij ervan om tijdens het kerstfeest culinair te genieten samen met je vrienden of familie? In deze blog hebben we 5 tips voor een culinair kerstfeest op een rij gezet.

1: Voorbereiding

Alles valt of staat met de juiste voorbereiding. Of je nu een superkok bent en het heerlijk vindt om voor ene groep van 20 man of meer te koken of dat je meer net in staat bent de tafel leuk te dekken en een kant en klaar soepje op te warmen; met de feestdagen wordt er gegeten en daar ontkom je niet aan. Eten en kerst zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden en juist dat zorgt ervoor dat de juiste voorbereidingen je een hele hoop stress kan schelen. Eventueel kun je ook een lekkere lunch laten bezorgen door Lunch.nl, zodat je samen met je gezelschap kunt genieten van een lekkere kerstlunch.

2: Online boodschappen

Drukke supermarkten en lege schappen vermijden? Geen stress omdat iemand net voor je neus de laatste carpaccio uit de koeling wegpakt? Doe je boodschappen online! Maak ruim van tevoren een boodschappenlijst. Dus zodra je weet wat je op tafel wil zetten met de kerst, zorg dan voor een overzichtelijke boodschappenlijst. Daarna hoef je alleen nog maar het juiste bezorgmoment te kiezen en klaar!

3: Cadeautjes kopen

Ook ieder jaar weer het voornemen om toch echt niet meer de laatste dag voor kerst nog allerlei winkels af te moeten struinen op zoek naar dat ene cadeau wat toch overal al uitverkocht is? Kijk van tevoren online in welke winkels je welke cadeaus kunt kopen. Dat scheelt je zoekwerk. Probeer de drukte te vermijden, ga rond lunch-of etenstijd naar de winkel bijvoorbeeld.

4: Taken verdelen

Je hoeft geen professional te zijn om er een gezellig kerstdiner van te maken. Je wil zeker niet de hele avond in de keuken staan en alle gezelligheid missen. Dus schakel je man in, of zelfs de visite die komt om iets mee te nemen of bestel wat lichte lunchhapjes om de visite alvast wat voor te schotelen. Je kunt je kinderen aan het werk zetten om de tafel te dekken of kin ieder geval te ‘helpen’.

5: Oefening baart kunst

Zorg dat je tenminste één keer je kerstdiner gerechten hebt geoefend. Dan weet je wat goed gaat en wat wellicht toch een minder goed idee is om voor je kerstdiner op tafel te willen zetten. Maak het jezelf vooral niet te moeilijk. Ook jij hebt die gezellige feestdagen verdient! En als je er zelf niet zo van houdt; zorg dan dat je een 7 gangen maaltijd hebt waarvoor je meer dan de helft van de tijd in de keuken moet staan. Glas wijn erbij en je hebt je eigen feestje! Ohja… en vergeet geen ontbijt te bestellen en thuis te laten bezorgen voor de volgende ochtend. Dat heb je dan zeker wel verdiend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *