Fondant rollen gebruiken

Waarom fondant rollen kopen?

Heb jij een verjaardagsfeestje, bruiloft, een ander feestje of gewoon in het weekend waarbij je lekker wil gaan bakken? Maar wil je dat gebak toch extra leuk aankleden? Dan zijn fondant rollen een uitkomst. Met fondant rollen kun je namelijk onder meer taarten en cupcakes decoreren. Door de fondant, wat een suikerpasta is, kun je een bepaalde laag aanbrengen op jouw gebak. Het lijkt op marsepein, de laag, alleen plakt het minder, waardoor je het gemakkelijk kan aanbrengen als extra laag en er veel leuke dingen mee kan doen. Ook kun je het gebruiken om bijvoorbeeld figuren te maken, op jouw gebak. Met de fondant rollen zorg je er voor dat het niet blijft plakken en makkelijk uit de rollen is, op/over het gebak.

Wat kun je allemaal met fondant rollen?

Zoals gezegd kun je met fondant taarten en andere gebakproducten decorereren. De rollen maken het extra makkelijk. Fondant is er ook in verschillende kleuren, namelijk in onder andere:

  • Blauwe fondant;
  • Rode fondant;
  • Paarse fondant;
  • Groene fondant;
  • Pastel fondant, zoals de Pastel Roze Rolfondant 150 gram;
  • Witte fondant;
  • Zwarte fondant;
  • Bordeaux fondant.

Zoals je leest zijn er dus veel mogelijkheden met fondant rollen. Zeker als je het gaat combineren, voor elk thema is wat wils. Het thema van het feestje of de periode van het jaar maakt niet uit, met fondant kom je altijd tot een leuke creatie!

Waarom fondant rollen kopen?

Wat zijn smaakfondanten?

 Tegenwoordig zijn er ook smaakfondanten, onder andere van FunCakes, Renshaw, Callebaut en Satin Ice. Er zijn vele smaakfondants te koop, onder andere in de smaken citroen, perzik, framboos, mango passievrucht, drop en banaan. Online heb je veel keus in verschillende smaken fondants, maar ook met betrekking tot welke kleuren jij de fondant rollen wil hebben. Daarnaast kun je ook een smaakstof aan de fondant toevoegen, let erop dat je hiervan niet teveel gebruikt. Aangezien de smaakstoffen vaak zeer geconcentreerd zijn.

Hoe rol ik de fondant rol uit?

Zorg allereerst voor een goede ondergrond, als je het bijvoorbeeld op het aanrecht in de keuken wil gaan uitrollen, strooi dan wat poedersuiker op het aanrecht. Zo voorkom je dat het gaat plakken. Daarnaast kun je maïzena gebruiken, dit is nog beter in verband met witte spikkels (poedersuiker), bloem dien je met fondant niet te gebruiken. Velen beweren ook dat je de fondant het beste kan uitrollen op een vinyl tafelkleed. Zorg er voor dat je weet hoe groot je rol moet worden, door de lengte van de taart en de rol op te meten. Als de rol te groot is, kun je het altijd terug rollen. Wanneer je de fondant rol op de taart wil leggen, vouw je de rol half over je deegroller. Vervolgens til je de deegroller tot boven de taart en dan vouw je de rol weer terug. Zodat de fondant rol er mooi overheen valt. Voor meer tips kun je ook altijd even contact opnemen met de bekende taarten webshops, zoals DeLeuksteTaarten.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *