Wat zijn de voordelen van ronde eettafels?

Het uitzoeken van een geschikte eettafel voor jouw woning is niet altijd even makkelijk. Sommige woningen hebben een aparte eetkamer en andere woningen hebben ruimte voor een eettafel in de huiskamer. De vorm van de eettafel is voor een groot deel afhankelijk van de kamer waarin de tafel komt te staan. Ronde eettafels worden tegenwoordig steeds vaker uitgekozen. Dit is niet gek gezien de vele voordelen van dit soort eettafels. In sommige huiskamers komt een ronde eettafel veel beter tot zijn recht dan een rechthoekige eettafel. Daarnaast hebben ronde eettafels ook een aantal praktische voordelen. Ben je benieuwd naar alle voordelen van ronde eettafels? Lees dan snel verder.

Meer sfeer en gezelligheid

Veel mensen kiezen voor een ronde eettafel vanwege het feit dat je hierdoor gemakkelijker tafelgenoten kunt aankijken. Als je regelmatig aan tafel zit met vrienden of familie is het natuurlijk prettig als je elkaar zo veel mogelijk kunt aankijken. Over het algemeen gaat dit een stuk makkelijker wanneer je aan een ronde tafel zit. Dit is dan ook een groot voordeel ten opzichte van vierkante of rechthoekige tafels. Heb je vaak vrienden over de vloer en vind je het gezellig om samen te tafelen? Kijk dan eens naar leuke ronde eettafels.

Past goed in kleinere ruimtes

Een ander voordeel van ronde eettafels is dat dit soort tafels over het algemeen beter passen in kleinere ruimtes. Grote rechthoekige eettafels nemen veel ruimte in beslag en passen vaak niet zo goed in kleinere kamers. Daarnaast is het lastiger om voldoende ruimte rondom een rechthoekige eettafel vrij te laten. Bij een ronde eettafel is vaak wat minder ruimte voor stoelen nodig. Een ronde eettafel kun je hierdoor gemakkelijker in een hoek van de kamer plaatsen. Als je in een appartement woont of een kleinere huiskamer hebt kan een ronde eettafel dus een goede oplossing zijn.

Veiliger voor kinderen: geen tafelpunten

Los van het feit dat een ronde eettafel er mooi uitziet, is het ook nog eens erg praktisch. Het gevaar van rechthoekige eettafels zijn de scherpe punten aan de uiteinden van de tafel. Hier heb je bij een ronde tafel geen last van. Een ronde eettafel is dan ook zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Het risico dat een kind zich stoot aan de punt van de tafel is altijd aanwezig. Wanneer je een ronde eettafel in je huiskamer hebt staan hoef je je als ouder zijnde hier geen zorgen meer om te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *