3 gemakkelijke en lekkere aardappelgerechten

Aardappelen zijn niet alleen lekker, maar ook erg veelzijdig. Je kunt er heel wat verschillende gerechten mee maken. Voor deze gerechten is het wel van belang dat de aardappelen goede kwaliteit zijn. In dit artikel geven we je enkele ideeën voor het bereiden van lekkere gerechten met aardappelen.

Aardappelsalade

– Aardappelsalade is een simpel en snel gerecht dat je zowel als hoofdmaaltijd als bijgerecht kunt serveren. Meng wat aardappels, ui, mayonaise en eventueel wat andere groenten naar keuze.

Aardappelpuree

– Aardappelpuree is een snelle en gemakkelijke maaltijd die je kunt serveren met bijvoorbeeld gehaktballetjes of braadworst. Kook de aardappels gaar, pureer ze tot een gladde puree en voeg hier wat melk, boter of room aan toe. Maak op smaak met zout en peper.

Gestoofde aardappelen

– Gestoofde aardappelen is een lekker gerecht dat je kunt serveren als hoofdmaaltijd of bijgerecht. Kook de aardappels gaar en stoof ze vervolgens met ui, tomaat of andere groenten naar keuze. Voeg eventueel wat kruiden toe voor extra smaak.

Aardappelen zijn dus niet alleen lekker, maar ook veelzijdig. De aardappelen zijn helemaal lekker, als ze door een goed proces van aardappelbewaring zijn geweest. Probeer ze eens uit in één van de bovenstaande recepten of bedenk zelf een nieuw gerecht met aardappelen. Laat je creativiteit de vrije loop en experimenteer met verschillende smaken en ingrediënten. Je zult versteld staan van het eindresultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *