Eet- en drinktips voor de zomerdagen

Nu de dagen steeds wisselvalliger worden, wil je die zomerse momenten extra koesteren. En daar hoort ook het verorberen van een sappige watermeloen bij. Buitengewoon lekker en supergezond! Een watermeloen bestaat voor 95% uit water. Maar naast een goede dorstlesser is het ook een echte vitaminebom. Ontdek de gunstige effecten van ijzer, kalium, vitamine C, bètacaroteen en lycopeen:

  • IJzer heb je nodig om hemoglobine aan te maken, het stofje dat ervoor zorgt dat ingeademde zuurstof getransporteerd wordt door het lichaam.
  • Kalium heeft een bloeddrukverlagend effect.
  • Vitamine C is nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van de weerstand.
  • Bètacaroteen, of provitamine A, is een antioxidant die de cellen in het lichaam beschermt tegen schadelijke invloeden. Bètacaroteen wordt in je lichaam omgezet in vitamine A: goed voor je huid, haar en ogen.
  • Ook lycopeen is een krachtige antioxidant, die je beschermt tegen kanker en hart- en vaatziekten.
  • Zelfs de zwarte pitjes, die vaak na heel wat gepruts in de vuilnisbak belanden, zijn goed voor je! Ze bestaan voor 35% uit proteïnen: een bron van aminozuren, die op hun beurt bouwstenen zijn voor de eiwitten in de lichaamscellen.

Drink genoeg water

Je hoort het wel vaker: water drinken is goed voor je! En ook wij zijn er heilig van overtuigd dat je voldoende water moet drinken. Maar waarom precies?

1. Water versnelt je metabolisme

Als je te weinig water drinkt, vertraagt je metabolisme en zal je minder calorieën verbranden. Drink een glas water voor elke maaltijd en je zal sneller een voldaan gevoel hebben. Een handige tip in combinatie met verschillende dieetmaaltijden. 

2. Water geeft je energie

Hou je energiepeil op niveau door voldoende water te drinken. Water helpt bij het transporteren van zuurstof en andere essentiële voedingsstoffen doorheen je lichaam. Wanneer je gedehydrateerd bent, zal je je dus al snel moe en duizelig gaan voelen.

3. Water tegen de spierkrampen

Tijdens het sporten krijg je soms te kampen met die vervelende spierkrampen. Een van de voornaamste oorzaken hiervan is dehydratie. Drink dus voldoende water zodat je workout niet eindigt in mineur.
4. Water voor een stralende huid
Drink je niet genoeg water, dan zullen rimpels en fijne lijntjes sneller zichtbaar worden. Water verbetert de bloedcirculatie en geeft je een gezonde teint. En het is een natuurlijke bestrijder van onzuiverheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *