5 voordelen van plinten

Je ziet ze in elk huis; plinten – Mooieplinten. Je denkt vast dat hier een goede reden voor is. En dat is ook zeker zo. Een plint biedt namelijk vele voordelen aan een woning. Ben jij nieuwsgierig naar welke voordelen dit zijn? Dan is deze blog zeker wat voor jou. Je leert hier namelijk over de vijf voordelen van plinten. Zo weet je zelf ook goed of een plint interessant is om te halen voor jouw woning. 

Plinten beschermen je muren

Het eerste voordeel van plinten is dat ze je muren beschermen. De onderkant van een muur is namelijk het meest kwetsbaar voor beschadigingen. Denk bijvoorbeeld aan voorwerpen die je te hard naar de muur toe schuift. Ook water komt meestal alleen in contact met de onderkant van de muur. Een plint dient als een beschermlaag van de muren van je woning. Zo neemt een plint de energie op van iets dat tegen de muur aankomt of kan water niet de muur intrekken wanneer er een overstroming is. Daardoor weet je zeker dat je huis in een goede staat blijft.

Ze verminderen je energieverbruik

Het tweede voordeel van plinten is dat ze je energieverbruik verminderen. Hoewel dit maar een klein beetje is, helpen alle kleine beetjes. Dit geldt al helemaal als de prijzen van gas en elektriciteit maar blijven stijgen. Een plint maakt het namelijk lastiger voor koude lucht om de woning binnen te komen. Koude lucht daalt namelijk, en het lage gedeelte van de muur is nou net waar aan de andere kant een plint zit. Zo is het net wat lastiger voor koude lucht om door de muur heen te gaan, waardoor je ietsje minder energie verbruikt.

Een plint vermindert geluiden

Tevens is het een voordeel dat plinten geluiden verminderen. Hoe dikker de muur, hoe minder geluid doordringt. Dit geldt ook voor bepaalde gedeelten van muren die dikker zijn. Een plint maakt een muur net wat dikker. Tevens helpt de laag tussen de muur en een plint ook om het geluid beter op te vangen. Zo maximaliseer je de geluidsisolatie van je woning.

Je huis wordt interessanter

Het vierde voordeel van plinten is dat je huis ermee interessanter wordt. Over het algemeen zijn muren een beetje saai. Je geeft ze een likje verf en klaar is kees. Het is dan ook geen wonder dat muuraccessoires zoals schilderijen of fotolijsten zo populair zijn. Maar een plint geeft juist een interessant element aan je muren. Je muur is ineens geen geheel meer, maar heeft aan de onderkant een ander patroon. Zo maak je jouw woning net wat interessanter.

Je creëert een contrast

Tot slot creëer je met plinten een contrast. Eerder hadden we het al over dat een plint je muur interessanter maakt. Een onderdeel hierachter is dat je eenvoudig een contrast kunt creëren. Met witte muren kun je bijvoorbeeld voor zwarte of bruine plinten kiezen van bedrijven als Mooie Plinten. Zo creëer je muren met een uniek contrast.
Ook ​​grenen plinten kopen doe je bij Mooie Plinten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *