Creëer een landelijke sfeer thuis in 3 stappen

De landelijke stijl wordt in steeds meer woningen geïmplementeerd. En dat is niet voor niets, want deze stijl kenmerkt zich door de rust en sfeer van de natuur en het platteland. De natuurlijke elementen zijn vaak terug te vinden in het interieur en de kleuren. Een landelijke woning is voor de échte platteland liefhebbers één van de prettigste woningen die er is. Het creëren van een landelijke sfeer hoeft ook helemaal niet ingewikkeld te zijn. In deze blog delen we drie eenvoudige dingen die jij kunt doen om het platteland in huis te halen. 

Meubelstukken

Meubelstukken kunnen enorm veel invloed hebben op de stijl van je woning. Door de juiste meubelstukken te kiezen, kun je dus al gauw een mooie landelijke sfeer creëren. Meubelstukken die passen bij de landelijke huisstijl bevatten vaak grove houten materialen, zoals een eiken tafel. Ook zijn elementen zoals wol, steen, riet en katoen vaak terug te vinden in het interieur. De meubels krijgen hierdoor een onbewerkte en natuurlijke uitstraling. Je kunt bijvoorbeeld een grote eiken eettafel kopen met bijhorende stoelen. Eiken tafels zien er vaak een ruw en onbewerkt uit. Dat geeft ze ook een stoere en authentieke uitstraling. Je kunt ook eiken tafels op maat bestellen zodat de afmeting precies in jouw eetkamer past.

Accessoires

Anders dan bij een industriële huisstijl, waar je kunt zien dat er minimaal gebruikt wordt gemaakt van accessoires, wordt er in de landelijke huisstijl juist veel gebruik van gemaakt. Door het gebruiken van accessoires creëer je een warme en levendige uitstraling. Het voegt wat karakter toe en dat past heel goed binnen de landelijke stijl. Een voorbeeld van een accessoire dat veel voorkomt in woningen met de landelijke huisstijl, is een houten bijzettafeltje. Combineer dit met een oude houten vijzel, kandelaartjes of een metalen lamp voor het contrast. Je kunt ook met spiegels, vazen en servies aan de slag gaan. Voor het servies kun je denken aan een kannetje op basis van aardewerk, met bijbehorende kopjes. Ook potten en schalen van aardewerk werken goed voor een landelijke sfeer. Daarnaast zie je rieten accessoires ook veel terugkomen in de landelijke huisstijl. Denk bijvoorbeeld aan een rieten mand of kruk. 

Kleuren

Voor een landelijke sfeer gebruik je met name natuurlijke tinten. De meest gebruikte kleuren zijn verschillende tinten van wit, grijs, bruin en taupe. Ook zwart, donkergroen en donkerblauw komen regelmatig terug. In sommige gevallen kun je natuurlijke kleuren heel mooi combineren met een aantal pasteltinten. Hier is ook veel ruimte voor persoonlijke inbreng. Door wat te spelen en testen met kleuren kun je tot een samenstelling komen die natuurlijk, ruw en warm is. 

Landelijke meubels bij Nijhuis Meubels

Bij het kiezen van de juiste meubels speelt je gevoel een belangrijke rol. Je woning is immers een belangrijke plek voor je. Bij Nijhuis Meubels begrijpen we dat. Met het breed assortiment aan eetkamer meubilair en salontafels, zit de juiste optie er gegarandeerd voor jou tussen. Zo hebben we de échte rustieke eiken eettafel voor jouw landelijke woning. Daar hoeft het ook niet bij te blijven, want de eiken salontafel in diverse afmetingen gaat daar ontzettend mooi bij. Niet gevonden waar je naar op zoek bent? Geen probleem. Kom eens langs bij onze showroom of stel zelf eens een prachtig meubelstuk samen via onze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *