Goedkope keuken – kies het juiste materiaal en functionele apparatuur

Het klinkt wat zuinigjes en onder de maat. Maar dat hoeft een goedkope keuken beslist niet te zijn. Want zo’n keuken is er gewoon eentje waar je niet teveel voor betaalt. Er zijn allerlei slimmigheden ingevoerd om teveel voor je keuken te betalen. Het gaat dan om een groot bedrag. A-merken denken dat ze nog wel wat bij dat bedrag kunnen opdoen. Alleen al omdat zij een bekende naam vertegenwoordigen. Maar het is net als bij de supermarkt: A-merken hoeven beslist niet beter te zijn dan huismerken. Ze zijn alleen wel altijd duurder. 

Mooi en nuttig

Een keuken heeft twee kanten. Die staat in je huis mooi te zijn. En die wordt intensief, elke dag opnieuw, gebruikt. Bekijk eens een aantal keukens en houd de balans van ‘mooi’ en ‘nuttig’ dan in gedachten. Bepaalde stripjes of gemonteerde elementen kunnen prachtig zijn. Maar hoe gaan ze zich houden in de loop van de tijd? Een keuken is bedoeld om erin te koken, erbij te eten, eraan te snijden en te prepareren. Die wordt dus veel gebruikt. Wat een keuken ook goedkoop kan maken is de apparatuur. Sommige apparatuur gebruik je eigenlijk nooit. Dan hoef je die dus ook niet in je keuken. 

De goedkope keuken bekeken vanuit de oven

Denk dus vanuit het nut van de apparatuur die je met de keuken mee koopt. Stel, je hebt net een cursus pizza maken achter de rug en je wilt regelmatig gezin en vrienden verblijden met een pizza waarvoor je zelf het deeg hebt gemaakt. Ondertussen ben je bezig met het zoeken naar een mooie keuken. Logisch dat je dan extra aandacht hebt voor de oven in de keukens die voorbij komen. Want een oven die goed heet wordt, die heb je nodig voor je pizza talent. Een gewone oven die tot 250 graden gaat, is niet genoeg om een pizza met fraaie bellen heerlijk krokant te maken. Maar ook een oven tot 300 graden eigenlijk niet. 

Denk in alternatieven met goedkope keuken

Je zou een berekening moeten maken. Je kunt in je goedkope keuken best toe met een eenvoudige oven. Voor je pizza hobby kun je dan voor een paar honderd euro beter een echte pizza-oven in je tuin neerzetten. Dan heb je een (hout of gas) oven die de 500 graden kan halen. En dat is dus de echte pizza hitte! In je keuken zit de gewone oven voor je normale bak werk. Zo’n simpele oven scheelt snel 1000 euro met een hele chique. Je was 400 euro kwijt voor de pizza-oven buiten. Dus je keuken zelf is ineens 600 euro goedkoper. Waarbij je dus ook nog een extra oven buiten hebt!

Bespaar op je goedkope keuken

Kies dus een goedkope keuken naar je behoefte. Dat scheelt echt geld. En begin bij een standaard keuken te kijken. De prijs daarvoor komt neer op 2.500 tot 4.500 euro. Natuurlijk moet je die nog laten monteren. Kan wellicht met vrienden voor een vriendenprijsje. Hoeveel procent kun je besparen op materiaal als je alternatieven kiest?

• Keukenkastjes, tot 30%

• Apparatuur, tot 35%

• Keukenblad, tot 15%

• Monteren keuken, tot 50%

• Loodgieter en elektricien, tot 10%

• Demonteren oude keuken, tot 100% 

Benieuwd naar meer informatie? Bekijk dan direct Keukendepot.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *