De beste horeca koelkast kopen met deze tips 

Een horeca koelkast kopen is ontzettend belangrijk voor elke horecazaak. Hiermee zullen we toch naar alle waarschijnlijkheid niets nieuws hebben aangegeven, integendeel. Dit gezegd hebbende wordt in de praktijk nochtans relatief vaak duidelijk dat mensen op dit vlak toch de verkeerde keuze maken. In het merendeel van de gevallen is dit vooral het gevolg van te snel te willen handelen. Voordat je een dergelijke aankoop gaat doen is het in de praktijk altijd van belang om even goed te kijken naar de verschillende mogelijkheden of exemplaren die op de markt zijn terug te vinden. Alleen op die manier voorkom je namelijk vervelende verrassingen. 

Tip 1: Welke capaciteit heb je precies nodig met horeca koelkast kopen? 

Het eerste belangrijke aandachtspunt waar je rekening mee moet houden bij een horeca koelkast kopen heeft te maken met de capaciteit waarover ze dient te beschikken. Wat deze capaciteit betreft dient er rekening mee te worden gehouden dat ze altijd aanzienlijk kan verschillen afhankelijk van de horecazaak in kwestie. Zoveel spreekt natuurlijk eigenlijk wel voor zich. De capaciteit die je nodig hebt zal onder meer worden bepaald door de onderstaande elementen:

  1. De hoeveelheid ingrediënten of voedingswaren die je koel moet houden;
  2. De capaciteit waar je horecazaak over beschikt;
  3. De mogelijke aanwezigheid van een tweede koelkast (of niet); 

Voor heel wat horecazaken geldt dat ze niet alleen over een horeca koelkast beschikken, maar ook voor een speciale koelcel. In dat geval spreekt het voor zich dat je meer dan waarschijnlijk wel voldoende zal hebben aan een enigszins beperktere capaciteit. Of dat ook echt daadwerkelijk het geval zal zijn is uiteraard geheel aan jouzelf om te bepalen. Zoveel spreekt voor zich. 

Tip 2: Let op het energieverbruik bij een horeca koelkast kopen

Bij een horeca koelkast kopen is het vandaag de dag uiteraard ook ontzettend belangrijk om rekening te houden met het energieverbruik waarvan sprake is. Wat dit energieverbruik betreft spreekt het voor zich dat je deze moet proberen zo beperkt mogelijk te houden. Een lage energiescore betekent in de praktijk doorgaans dat er rekening moet worden gehouden met hoger gelegen aankoopkosten. Dit gezegd hebbende is het zo dat je deze hoger gelegen aankoopkost op een zeer efficiënte manier kan uitsparen door middel van het aanmerkelijk lagere energieverbruik. Op de middellange tot lange termijn levert dit je uiteraard altijd heel wat extra financieel voordeel op. 

Tip 3: Vergelijk de verschillende exemplaren op de markt grondig

Ga je een horeca koelkast kopen? Zorg er dan altijd voor dat je niet over één nacht ijs gaat. Wanneer je het volledige aanbod op de markt gaat vergelijken zal je daarbij namelijk altijd tot de vaststelling komen dat er sprake is van aanzienlijke verschillen in niet alleen prijs, maar ook in mogelijkheden. Voor heel wat mensen geldt dat ze op dit vlak een te impulsieve beslissing nemen met alle mogelijke gevolgen van dien. Hoe dan ook, sta jij op het punt om een koelkast aan te kopen voor in jouw horecazaak en wil je daarbij met zekerheid niets aan het toeval overlaten? In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat een vergelijking uitvoeren altijd absoluut een aanrader zal zijn.

Advies op maat nodig? Vraag het aan de specialisten van Horecagemak