Gezond leven, hoe doe je dat?

Er is niet één antwoord op de vraag hoe vaak je moet bewegen of wat de “juiste” hoeveelheid beweging is. De meeste deskundigen zijn het er echter over eens dat volwassenen op de meeste, zo niet alle, dagen van de week minstens 30 minuten matig intensief moeten bewegen, zoals stevig wandelen.

Gezonde levensstijl

Naast lichaamsbeweging zijn er nog andere belangrijke componenten van een gezonde levensstijl. Gezonde voeding, voldoende slaap en stressbeheersing zijn allemaal belangrijke factoren voor een goede gezondheid. Er is niet één “juiste” manier om deze dingen te doen, maar er zijn zeker enkele verkeerde manieren! Bijvoorbeeld, het eten van een ongezond dieet of niet genoeg slaap kan leiden tot gewichtstoename, een slechte geestelijke gezondheid, en andere ernstige gezondheidsproblemen.

Check-up

Dus hoe weet je of je een gezonde levensstijl hebt? Een goede plek om te beginnen is een bezoek aan je arts voor een check-up. Hij of zij kan je helpen bepalen of je een gezond gewicht hebt, of je genoeg beweegt en of je goed eet. Er zijn ook veel online bronnen die je kunnen helpen bij het maken van keuzes voor een gezonde levensstijl. Het belangrijkste is om te beginnen en het vol te houden! Een gezonde levensstijl is een levenslange verbintenis, maar het is zeker de moeite waard.

Bewegen

Je arts kan je adviseren om meer te gaan bewegen. Een half uur per dag wandelen minimaal, maar misschien is 3 keer in de week de sportschool bezoeken ook geen slecht idee. Probeer een keer de krachtstations uit. Als je een thuis gym hebt kan je deze apparaten ook allemaal via www.tunturi.com bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *