Werken met stempels, enkel degelijk materiaal geeft het juiste resultaat

Met welke stempels u ook werkt, gewone of speciale, u krijgt enkel het gewenste resultaat als u met goed materiaal werkt. Zoals bij vele werken is het materiaal cruciaal voor het uiteindelijke slagen van uw project. Stempels en alles wat hierbij komt kijken, is daar een goed voorbeeld van. Laten we het in dit artikel even hebben over brandstempels en stempelkussens, twee objecten die op het eerste zicht niets met elkaar te maken hebben. En toch… het zijn dé voorbeelden van ‘het juiste materiaal voor de juiste job’.

Brandstempels, hou het veilig en ga voor een perfect resultaat

Brandstempels branden letterlijk een afdruk in een oppervlak. Dit kan bijvoorbeeld hout, kurk, kunststof of leer zijn. U bent met hitte bezig en daarom is veiligheid noodzakelijk. Een gerenommeerd merk van dit type van stempels zorgt er dan ook voor dat alles veilig kan verlopen. Er horen bijvoorbeeld brandstempelhouders of een standaard voor de stempel bij. Ook een netspanningsregelaar hoort bij uw stempel. Deze dient voor het regelen van de hitte als u bijvoorbeeld in zacht hout wilt branden.


Naast veiligheid is ook de kwaliteit van de stempel van groot belang. Een zeer duidelijke afdruk is noodzakelijk. Zo moeten bijvoorbeeld in de verpakkingsindustrie houten kisten met een IPPC-merkteken gebrand worden. Dit is dan ook een belangrijke toepassing van brandstempels en kwaliteit en duurzaamheid staan op de eerste plaats. En wist u dat u uw stempel makkelijk zelf kunt ontwerpen via de creator online? Het duurt slechts een paar minuten.
Ook particulieren of hobbyisten vinden het prettig om met dit soort stempels te werken. Ook zij kunnen makkelijk via de webshop deze stempels in huis halen.


Gerenommeerde stempelfabrieken kijken verder dan de verkoop van stempels. Als u meerdere brandstempels wilt aankopen, hoeft u niet telkens de hele stempel te kopen. U kunt het brandplaatje afzonderlijk kopen en deze makkelijk en snel in de stempelhouder monteren. Hetzelfde geldt voor het verwarmingselement. Als u een nieuw nodig heeft, kunt u dit eenvoudig zelf vervangen.
Dit zijn misschien ‘details’, maar hieraan erkent u wel de stempelfabrieken die degelijke service verlenen.

Een stempelkussen voor elke toepassing

Bij kussens om te stempelen denkt u waarschijnlijk aan de klassieke, gewone zwarte of blauwe inktkussens. Deze zijn ook de meest gebruikte exemplaren. Maar wat als u een hele grote stempel wilt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een wiegstempel van maar liefst 260 mm x 200 mm. Dan heeft u bijvoorbeeld een zeer bijzonder kussen nodig van 310 mm x 240 mm. En wat als u sneldrogende inkt wilt gebruiken, inkt op basis van olie of alcohol in plaats van inkt op waterbasis? Ook dan heeft u een ander stempelkussen nodig. Speciale kussentjes van degelijke merken vindt dan ook bij degelijke stempelfabrieken.

Als een leverancier van stempelproducten deze en nog veel andere bijzondere stempels en toebehoren heeft, dan weet u met zekerheid dat dit een degelijke firma is. U zult er dan ook terecht kunnen voor andere toepassingen, uw ideeën voorleggen en u krijgt er degelijk advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *