Verschillende manieren om entrecote lekker te bereiden

Entrecote is een van de fan favorieten onder vleesliefhebbers. Dit veelzijdige stuk graangevoerde rundvlees kan op veel verschillende manieren bereid worden om de sappige en malse smaak volledig tot zijn recht te laten komen. Een goed stuk entrecote is gemakkelijk te onderscheiden van andere stukken. De runderen worden gevoerd met een specifieke graansoort en krijgen meer dan voldoende beweging om het vlees zo mals mogelijk te krijgen. Daarnaast is het uiteraard ook niet onbelangrijk dat de dieren een goed en vredig leven hebben gehad. Het sappige vlees gaat goed gepaard met de dikke vetrand die niet te overheersend is. Deze twee delen van het vlees zorgen voor de perfecte balans. Er zijn verschillende manieren om entrecote te bereiden zodat het past bij ieder zijn smaakpallet. 

Entrecote bereiden in de pan

Om het stuk vlees zo goed mogelijk in de pan te bereiden zijn er een paar dingen die goed kunnen helpen. Ten eerste is het uiteraard belangrijk om goed te timen wanneer het stuk vlees gegaard is naar eigen behoefte. Is het de bedoeling om het vlees aan de rode kant te houden? Bak het dan 1-2 minuten op hoog vuur. Voor een medium stuk vlees moet het 2-3 minuten gebakken worden op hoog vuur en voor een gegaard stuk entrecote kan het vlees 4-5 minuten gebakken worden op hoog vuur. Daarnaast is het belangrijk om de juiste tang/spatel te gebruiken voor het beste resultaat. Het vlees is uit zichzelf al erg sappig, om dat zo veel mogelijk te kunnen behouden moet er niet in geprikt worden met een vork, ook is het belangrijk om het vlees niet in te drukken met een spatel. 

Entrecote bereiden in de oven

Het is ook mogelijk om entrecote lekker te bereiden in de oven. Hiervoor is het belangrijk om het vlees goed op kamertemperatuur te laten komen. Ook voor deze bereidingswijze is een pan nodig. De entrecote wordt eerst kort in een pan gebakken aan beide kanten voor het op het rooster van een (160 graden) voorverwarmde oven gelegd kan worden. De lengte van het bakken is afhankelijk van het gewicht van het vlees (een gemiddelde tijd van 20 minuten). Tot slot moet het vlees goed kunnen rusten voor een optimaal resultaat. Voor de echte vleesliefhebbers is het zeker een aanrader om vlees bestellen om geen een goede deal te missen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *